Action Flocking

ELÄVÄ SEINÄMAALAUS

OiOi-kollektiivin Action Flockingissa katutilassa liikkuvat ihmisparvet luovat ’action paintingeja’ seinäprojisointiin. Projektissa valvontakameran kautta kaapattu liikedata tulkitaan algoritmin avulla erilaisiksi visuaalisiksi, vuorovaikutteisiksi maisemiksi.Projekti luo kaupunkitilaan ja tapahtumiin leikillisiä, osallistuvia muotoja.

MFF2010-festivaaleilla OiOi muunsi Lasipalatsin aukion koelaboratorioksi, jossa vaihtuvat visuaaliset konseptit elivät vuorovaikutuksessa jalankulkijoiden kanssa. Projekti yhdisti myös Helsingin ja Berliinin osallistujat yhteisen maalauksen tekoon 3.9.

Action Flocking nähtiin Helsingissä Lasipalatsin aukiolla Bio Rexin projisoinnissa 27.8.-5.9.2010. Muita esityspaikkoja olivat Berliini 10-11.9. sekä Linz 5.9. 

OiOi collective – Sami Kämppi, Antti Kaukinen ja Antti Onttonen ottaa tiloja ja pintoja haltuun hyödyntäen uutta tunnistus- verkko- ja näyttöteknologiaa. OiOi tuottaa vuorovaikutteisia, kollektiivisia kokemuksia jotka visualisoivat ympäristön tapahtumia. Action Flocking oli kollektiivin ensimmäinen projekti, joka johti jatkokehitykseen ja uusiin tilauksiin.
http://www.oioicollective.fi