At Hand

KOSKETA VIERASTA

Heidi Tikan At Hand tuo urbaanit eleet kaupunkilaisten lähilukuun. Teoksen lähtökohtana ovat Helsingissä ja Euroopassa keskustelua synnyttäneet kerjäläiset ja heidän myötään kaupunkikuvaan tulleet uudet eleet. Tikka pohtii miten vierautta voisi kohdata; teokseen kuvatut kädet kertovat henkilöidensä iästä, etnisestä taustasta ja varallisuudesta, joiden merkkejä pääsee lukemaan käsiä silittämällä.

MFF2010-festivaaleilla ensi-iltansa saanut teos toteutettiin varta vasten suomalaisen MultiTouch oy:n Citywall-kosketusnäytölle (Lasipalatsin aukio) ja sen esitysaikaa jatkettiin festivaalin päätyttyä lokakuuhun 2010. MFF-ensiesitysten jälkeen teos on jatkanut elämäänsä ja sen versioita on esitetty mm. Pariisin Europe-metroasemalla 2012.

http://heiditikka.com/?page_id=17