City Sleep Light

TUNNE NUKKUVAN KAUPUNGIN SYKE

Antoine Schmittin projekti City Sleep Light muunsi 5 kaupungin rakennukset kaupungin univaloiksi. Julkisivut sykkivät öisin orgaaniseen rytmiin, joka heijasteli kaupunkien päivittäistä aktiivisuutta.

Kaupungeista kootut syötteet sää-, pörssi- ja liikennedatasta loivat perustan pulssille, jonka syke vaihtui joka yö muodostaen kuhunkin kaupunkiin oman unirytmin. Paikallinen City Sleep Light -pulssi oli ladattavissa myös kotitietokoneille projektin verkkosivuilta.

http://www.citysleeplight.com

City Sleep Light -projektin kehitti Media Facades Europe 2010 -festivaalille Antoine Schmitt yhteistuotannossa IMAL, Bryssel. Helsingin valoinstallaatio syntyi yhteistyössä Severi Glanvillen / Media Facades Helsinki kanssa.

Helsingissä teos esitettiin Lasipalatsin aukiolla 28.8.-6.9.2010, jossa Bio Rexin seinä valaistiin yöaikaan (01-04) Helsingin unipulssilla. Teos nähtiin lisäksi Berliinissä, Brysselissä, Linzissä ja Madridissa.

Pariisilainen taiteilija ja ohjelmistokehittäjä Antoine Schmitt luo installaatioita, tilanteita ja esineitä, jotka usein abstraktilla tavalla kytkeytyvät todelliseen aikaan ja liikkeeseen. Schmittin taiteen keskiössä on ohjelmointi, joka heijastaa nykymaailman systeemistä olemusta. Hän on esittänyt palkittuja teoksiaan kansainvälisillä foorumeilla, joihin kuuluvat transmediale (Berlin), Vida 5.0 (Madrid), Ars Electronica (Linz), Centre Georges Pompidou (Paris) ja Sonar (Barcelona).