Kallion 25. tunti

PAIKALLINEN TAIDEPROSESSI

Media Facades 2010 -festivaalille yhteistyössä Alkovi-gallerian kanssa tuotettu Kallion 25.tunti oli 12 taitelijan kollektiivinen mediaprosessi, jossa tuotanto tehtiin ”sprinttinä” yhden viikonlopun aikana. Toteutusajan lisäksi prosessi oli rajattu alueellisesti: sen aiheet, kohteet ja esityspaikat löytyivät Kallion kaupunginosasta.

Nopea, kokeellinen tuotanto synnytti useita näkökulmia Kallion elämään ja rytmeihin, ja sen aikana tekijät pohtivat myös toistensa teemoja ja näkökulmien risteymiä.

Miina Hujala: ”Almost 24 hours of Väinö Tanner statue”.
Viikonlopun työpaja avautui Taiteiden yönä 26.8. ja tulokset esitettiin välittömästi työpajan päätyttyä Alkovin näyteikkunagalleriassa Helsinginkadulla MFF2010-ohjelmassa 29.8.-5.9.2010. Prosessin jälkituotantona syntyi myös sarja ohjelmia, jotka julkaistiin M2HZ-kanavalla 2011-12.

Yhteistyössä Galleria Alkovin kanssa tuotettuun prosessiin osallistuivat Maria Candia, Miina Hujala, Mikko Keskiivari, Mari Keski-korsu, Kalle Kuisma, Arttu Merimaa, Sari Palosaari, Johanna Raekallio, Sari Tervaniemi, Tytti Viljanen ja Eero Yli-Vakkuri.

Galleria Alkovi on kokeelliseen ja kaupunkitaiteeseen erikoistunut näyteikkunagalleria Kallion Helsinginkadulla.

http://alkovi.linnake.net/