Media Facades Festival Helsinki 2010

KAUPUNKITILAN MEDIAFESTIVAALI 26.8.-5.9.2010

Media Facades 2010 -festivaalin tapahtumat ottivat haltuun kaupunkitilaa ja urbaaneja mediapintoja syksyllä 2010. Festivaali oli mittava yhteistuotanto, joka toi media- ja elektronisen taiteen ohjelmistoa 7 kaupunkiin – Berliini, Bryssel, Budapest, Helsinki, Linz, Liverpool ja Madrid  27.8.-3.10.2010.

Helsingin Media Facades -festivaali 26.8.-5.9.2010 esitti 9 uutta mediateosta sekä oheisohjelmistoa. Päätapahtumapaikkana oli Lasipalatsin aukio, lisäksi teoksia nähtiin eri puolilla kaupunkia. Osana Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa järjestetyn festivaalin tuotti Mediakulttuuriyhdistys m-cult ry.

Helsingin tuotannossa kehitettiin 5 uutta mediateosta, joiden tekijät toivat kaupunkiin uusia kokemuksellisia ulottuvuuksia: leikkiä, tanssia, vuorovaikutusta ja visuaalisuutta. Helsingin ensi-illan jälkeen teoksia nähtiin myös Berliinin, Brysselin, Linzin ja Liverpoolin festivaalitapahtumissa.