We are the people, this is the place

VIDEOSILTA HELSINKI-LIVERPOOL

Liverpoolin kuuluisan Tenantspin-yhteisötelevision kanssa tuotettu We are the people, this is the place syntyi työpajoissa, jotka järjestettiin Helsingin Kontulan ja Liverpoolin Anfield/Breckfieldin asukkaiden kanssa. Työpajojen aiheena oli paikallinen identiteetti ja kansalaisuus, josta lähtökohdasta edettiin asukkaiden ja taiteilijan vuoropuhelussa tuottamaan lyhytelokuvat Kontula News (Helsinki) ja Four Bricks (Liverpool).

Työpajoja ohjasi Tenantspinin vieraileva taiteilija Alex Harrison työryhmänään FACTin yhteisötuottaja Laura Yates ja tenantspin-aktiivit Ian McNeill ja Lucy Gonzales sekä Kontulan Symppiksen osallistujat. . In May 18-24, 2010 tenantspin conducted the first workshop in Kontulan työpaja järjestettiin 18-24.8.2010 Kontulassa ja samalla teemalla työpaja  Liverpoolin Anfield/Breckfieldissä. Tuloksena syntyneet lyhytelokuvat kertovat asukkaiden tilakokemuksesta ja rakentavat siltaa kahden kaupunginosan välille.

Projekti syntyi  Media Facades 2010 -taiteilijaresidenssivaihdossa  m-cultin ja FACTin, välillä. Yhteistyökumppaneina olivat  HIAP Helsinki International Artist Programme, Kontupiste ja Symppis sekä projektia tukenut Finnish Institute in London.

Videoteokset esitettiin Media Facades Festival Europe 2010 -ohjelmistossa Helsingissä (Taiteiden yö, Kontula 27.8.2010) ja Liverpoolin keskustassa BBC:n Big Screenilla syyskuun 2010 ajan. Ohjelmat julkaistiin myös m-cultin M2HZ-verkkokanavalla.

Tenantspin on Liverpoolin FACT-keskuksen vuonna 1999 käynnistämä yhteisöllinen televisiokanava, joka on saavuttanut laajan kansainvälisen maineen esimerkillisestä tavastaan saattaa taiteilijat ja asukasyhteisöt yhteistyöhön paikallisen median tuotannossa.

www.tenantspin.org