Kallio-arkisto

HETKIÄ KATOAVASTA KAUPUNGISTA

Helsingin Kalliossa on parhaillaan käynnissä nopea muutos keskiluokkaistumisen ja uudisrakentamisen myötä. Kallio-arkisto on avoin mediapalvelu, joka taltioi kaupunginosan elämää videomuotoon, kokoaa hetkiä katoavasta kaupungista ja julkaisee aineiston vapaaseen käyttöön verkossa. Projektin taustalla on ajatus “lähimediasta”, joka heijastelee kaupungin muistia verkossa – ja jota asukkaat itse tuottavat ja käyttävät. 

Media Facades 2012 -festivaalin ohjelmassa arkistosta nähtiin ensimmäinen kaupunki-installaatio Kallion Kurvissa 23.-26.8. Ohikulkijat toivotettiin tuottamaan omia soittolistojaan arkiston kokoelmasta kännyköillään.

http://kallioarkisto.fi

Kallio-arkiston tuottaa Mediakulttuuriyhdistys m-cult yhteistyössä Osuuskunta Viestintäverson kanssa. Graafisesta ilmeestä vastaa Kide Concepts. Aineistoa Kallio-arkistoon on tuottanut toistakymmentä kuvaajaa.