Reading Kamppi

KAMPPIA LUKEMASSA

Kaupunkimedia rakentuu kuvista, sanojen muodostamista viesteistä – ja kaiken kokoavasta koodista. Reading Kamppi on sarja improvisoituja teoksia, joissa taiteilijat tulkitsevat Kampin viestejä uusiksi tekemällä kuva- ja sanahakuja vaeltaessaan katutasolla ja internetissä.

Teossarja syntyi Media Facades- ja Runokuu -festivaalien 2012 yhteistyönä, median kanssa työskentelevien kuva- ja sanataiteilijoiden kokeellisessa Kuva, sana ja kaupunkitila -työpajassa. Osallistujia kiinnosti lähestyä kaupunkia lukemisen ja kirjoittamisen kautta ja he ottivat yhteisen lähiluvun kohteeksi Kampin , where a huge shopping centre, the bus terminal and the Lasipalatsi Square are located. 6 itsenäistä pienteosta syntyi tekijöiden vuorovaikutuksessa, ja kokonaisuus sai nimekseen Reading Kamppi.

Teokset saivat ensi-iltansa Runokuun Mahdollisen kirjallisuuden klubilla (Lava-klubi 24.8.) ja ne esitettiin älypuhelimella luettavina QR-kooditarroina sekä LED-projisointeina Lasipalatsin aukiolla 25.-26.8.2013.

Reading Kamppi – työryhmä: taiteilijat Maria Candia, Christina Holmberg, Saara Kahra, Kalle Kuisma, Teppo Manninen, Janne Nummela sekä tuottajat Minna Tarkka (m-cult / Media Facades) ja Laura Serkosalo (Nuoren voiman liitto / Runokuu)