The Race Code

TEKNOLOGIAN ROTUOPPIA?

The Race Code on Timo Wrightin ja Matti Niinimäen valokuvainstallaatio, jonka aiheina ovat rotu, kulttuuri sekä ihmisten havainnot itsestään ja toisista. Installaation osina ovat valokuvauskoppi, kasvontunnistusohjelma ja seinälle heijastettu kuvaruudukko. Kasvontunnistusohjelma suorittaa mittauksia kävijästä napattuun valokuvaan, joka ilmestyy osaksi kasvoruudukkoa. 

Valokuvat järjestetään kuvitteellisen ”rotukoodin” pohjalta ylempiin ja alempiin luokkiin. The Race Code jäljittelee ihmisten toisistaan tekemää luokittelua sekä kaupunkitilan valvontajärjestelmiä, joihin usein liittyy vastaavia hahmontunnistusmenetelmiä. Teoksen tavoite on haastaa ajatus siitä, että ihmisiä voisi mitenkään määritellä ”rodun” tai ”kansan” perusteella.

The Race Code on Matti Niinimäen ja Timo Wrightin ensimmäinen yhteistyö, joka on esitetty Kluuvin galleriassa keväällä 2012 ja sai ensi-iltansa kaupunkitilassa Media Facades Festival 2012-ohjelmassa Bio Rexin seinällä 23.-26.8.

Timo Wright on teoksissaan mm. kuvannut jokaisen omistamansa esineen ja rakentanut koneen joka tuhoaa kuvia. Matti Niinimäki työstää usein jokapäiväisiä esineitä ja eleitä antaen niille uuden merkityksen kierrätysmateriaalien ja uuden teknologian keinoin.

http://www.timowright.com/

http://mansteri.com/