News Transformation Agency

UUTISET UUSIKSI!

Voisimmeko kokea päivän uutiset toisin, ja käsikirjoittaa samalla paremman tulevaisuuden? News Transformation Agency (NTA) on utopiatyöskentelystä tunnetun YKON-taiteilijaryhmän projekti, joka ottaa visioinnin kohteeksi globaalin uutisvirran. Uutiset kirjoitetaan uusiksi luomalla niille paikallisia merkityksiä ja vaikuttavuutta tunteen ja leikin kautta.

Media Facades 2012-festivaalilla projekti käynnistyi pop-up -uutistoimituksella, jonka työpajaan sai pistäytyä myös kadulta. Uutispajan osallistujat suodattivat ja analysoivat päivän uutisvirtaa yhdessä YKONin kanssa, toivat uutisiin omat näkökulmansa sekä muokkasivat ja visualisoivat ne uudeksi todellisuudeksi. Syntyneet uutiset esitettiin MFF-festivaalilla live-showna ja mediakoosteina.

http://www.newstransformationagency.org/

News Transformation Agency -uutistoimitus ja työpaja järjestettiin Lasipalatsin Näyttely-tilassa 20.-22.8.2012. NTA Live Show esitettiin Lasipalatsin aukiolla Taiteiden yönä 23.8., ja uutiset pyörivät Lasipalatsin aukion ja Kulttuuriratikan kaupunkinäytöillä 22.-26.8.

YKON on 2004 perustettu taiteilijakollektiivi, jonka kohteina ovat käytännölliset utopiat, vaihtoehtoiset valtakunnat, osallistuminen ja monialaisen tiedon tuotanto. YKONin tavoitteena on tuoda ihmisiä yhteen harjoittamaan uteliaisuutta, utooppista tuotantoa ja yhteiskunnallista muotoilua. YKONin jäsenet ovat Christina Kral, Ulu Braun (Berliini), Tellervo Kalleinen, Oliver Kochta-Kalleinen, Tomas Träskman ja Pekko Koskinen (Helsinki).

http://www.ykon.org