Media Facades Festival Helsinki 2012

KAUPUNKIMEDIAN FESTIVAALI 20.-26.8.2012

Helsingissä toista kertaa järjestetty Media Facades -festivaali toi mediataiteen kaupunkitilaan Helsingin juhlaviikoilla. Taiteiden yönä avautuneen festivaalin pääteemoja olivat osallistuminen ja paikallisuus.

Festivaalin teokset saivat hahmonsa vuorovaikutuksessa kaupunkilaisten kanssa, kiinnittyivät helsinkiläisiin paikkoihin ja etsivät medialle paikallisia merkityksiä. Kaupungin ja median rajapintaa kartoittavien teosten lisäksi festivaalin ohjelmassa oli kansainvälinen seminaari City Sets & Media Facades sekä Kaupunkimediaa kaikille -julistenäyttely, työpajoja ja livetapahtumia. Pääesityspaikkana oli Lasipalatsin aukio, lisäksi festivaali näkyi mm. Kallion Kurvissa ja Kulttuuriratikassa.

Festivaalin yhteydessä käynnistyi European Urban Media Network for Connecting Cities – 11 kaupungin verkostohanke, jossa kaupunkimedian tuotannolle ja esittämiselle luodaan puitteita eurooppalaisessa yhteistyössä vuosina 2012-16.

Media Facades Festival Helsinki 2012 oli Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali. Festivaalin tuottajana toimi Mediakulttuuriyhdistys m-cult ry pääyhteistyökumppaneinaan Lasipalatsin mediakeskus ja Aalto yliopisto ja tukijoinaan Helsingin kulttuurikeskus ja AVEK. Hanke toteutettiin EU Kulttuuri-ohjelman tuella osana Connecting Cities -verkoston toimintaa.