Dance.AR

DANCE.AR – GLOBAALI KOREOGRAFIA

Älypuhelinten räjähdysmäisesti kasvanut käyttö on muuttanut tapaa, jolla olemme yhteyksissä ympäröivään maailmaan: kuka tahansa, missä päin maailmaa tahansa, voi tulla välittömästi läsnäolevaksi.  Dance.AR on mediataiteilija Sander Venhoofin ja koreografi Marjolein Vogelsin yhteistyönä syntynyt älypuhelimiin perustuva koreografia, joka heijastaa nykyihmisen globaalisti verkottunuta todellisuutta.

Projekti esittelee uuden, kollektiivisen ja fyysisen tavan käyttää älypuhelimia hyödyntäen ns. tehostetun todellisuuden (AR, Augmented Reality) teknologiaa. Tanssijoiden liikeratoja ohjaa ja yhdenmukaistaa älypuhelimen näytöllä liikkuva graafinen elementti.

http://globalchoreography.info/

Dance.AR avasi Media Facades 2013 -festivaalin Lasipalatsin aukiolla Taiteiden yönä torstaina 22.8. klo 19-20.

Projektin tuottaa Connecting Cities -ohjelmaan IMAL, Bryssel. Helsingin tapahtumien kumppaneina ovat mbar (avajaistapahtuma) sekä Stadi.TV (dokumentaatio).

Sander Veenhof on hollantilainen, kansainvälisesti teoksia esittänyt mediataiteilija, jonka tuotanto kartoittaa arkielämän ja uuden teknologian, fyysisen ja virtuaalisen todellisuuden rajapintoja. Viime vuosina hän on erikoistunut älypuhelimien ja tehostetun todellisuuden (Augmented Reality) sovelluksiin.

http://www.sndrv.nl