TransEurope Slow

PYÖRÄRETKI HALKI EUROOPAN

Lähde virtuaaliselle pyöräretkelle tutkimaan eurooppalaista kaupunkitilaa!  TransEurope Slow kartoittaa kaupunkien muutosta etsien paikkoja ja tarinoita turistikohteiden, kaupunkibrandien ja stereotyyppisten käsitysten toiselta puolen. Matka kulkee saumattomasti Liverpoolin, Helsingin ja Madridin välillä tuoden esiin kaupunkien eroja ja yhtäläisyyksiä.

Installaatiossa käytettävä media koottiin työpajoissa, joissa paikalliset pyöräilijät opastavat Uncoded Collective -työryhmää Euroopan kaupungeissa kartoittaen ainutlaatuisia näkymiä, paikkoja jotka muuttuvat, joita vihataan tai rakastetaan. Katsojille tarjoutuu toisenlainen tarina kaupungista ja sen identiteetistä, ja näkymä kaupunkitilan herättämiin tunteisiin.

Projektin tuotti Connecting Cities -ohjelmaan Uncoded Collective / Sergio Galán yhteistyössä paikallisten pyöräily-yhteisöjen kanssa. Päätuottaja oli Medialab-Prado, Madrid, yhteistyössä FACT Liverpool ja m-cult Helsinki.