Dialogue – Deconstructed City

Uuden audiovisuaalisen projektinsa Dialogue – Deconstructed City esitti VJ-ryhmä Random Doctors (VJFinland) yhteistyössä kokeellisen musiikki- ja performance-ryhmän Riders Of The Lost Currentin ja äänitaiteilija Mérin kanssa. 3-tuntinen spektaakkeli valtasi Vaasankadun ja Fleminginkadun kulman lauantaina 24.8.2013

Dialogue – Deconstructed City tutkii kaupungin monimuotoisia sosiaalisia, tilallisia ja poliittisia rakenteita. Projekti rakentaa improvisoituja vuoropuheluja kokeellisen elektronisen ja akustisen musiikin, eri kaupungeista (mm. Helsinki, Berlin, Athens, Istanbul) koottujen äänimaisemien, muunneltujen instrumenttien ja live-visuaalien välille.

Random Doctors on helsinkiläinen VJ-ryhmä, joka perustettiin 2004. Ryhmän energiset live-esitykset yhdistävät villiä improvisaatiota ja ammattitaitoa. Reaaliaikaisia visuaaleja miksaamalla ryhmä kartoittaa kulttuurista alitajuntaamme haastaen DJt ja muusikot ylittämään rajojaan. Esiintyessään festivaaleilla, underground-klubeilla ja taidetapahtumissa Random Doctors pysyy uskollisena tavoitteelleen luoda maagisia hetkiä joissa musiikki, kuvat ja yleisö tulevat yhdeksi.

Riders Of The Lost Current on kokeellinen musiikki- ja performanceryhmä joka muokkaa circuit-bendingillä soittimia leikkikialuista ja luo niillä ambient-musiikkia. Improvisoitu musiikki perustuu harjoiteltujen osien sijaan spontaaniin liikkeeseen ja tunnelmaan, ja syntyvä äänikollaasi vaihtelee kokeellisesta elektronimusiikista tummaan ambientiin, droneen ja heavy noiseen.

Mér on äänisuunnittelija, tuottaja ja muusikko jolla on pitkä historia suomalaisen elektronisen musiikin ja teknon aloilla.

Random Doctors (VJFinland) http://www.randomdoctors.com

Riders Of The Lost Current http://www.ridersofthelostcurrent.com