Organic Cinema

KASVIEN KUISKE NÄKYVÄKSI

Mitä jos voisimme kuulla, mistä kasvit puhuvat, poimia niiden kuiskaukset? Organic Cinema -teos tekee kasvien reaktiot ympäristöön näkyväksi uusimman sensoriteknologian avulla. Annetaan kasveille ääni!

Teoksen osallistujina olivat meitä ympäröivät kasvit, bakteerit ja miljoonat muut eliöyhteisöt, jotka ovat välttämättömiä maapallon ja ihmisten hyvinvoinnille. Helsingin vihreässä installaatiossa pääesiintyjinä olivat vadelma, kotkansiipisaniainen ja poimulehti.

Installaatiossa open source –sensorit mittaavat reaaliaikaisesti kasvien toiminta- ja variaatiopotentiaalia. Tämä data on solujen sisäisiä elektronisia impulsseja, joita tapahtuu kun kasvit reagoivat esimerkiksi valon eri väreihin ja valon muutoksiin. Dataa tulkitaan reaaliaikaisesti ja tuodaan LED-näytöille vuorovaikutteisena visualisointina.

 

Organic Cinema Lasipalatsin aukiolla to 21.8.-24.8.2014. Projektin työpaja järjestettiin Lasipalatsin Kaupunkiverstaalla 18.-19.8.

World Wilder Lab on taiteilijaryhmä, jonka intohimoina on ympäristö, luonto, elävät organismit, teknologia, data, tiede ja näiden yhdistäminen taiteeseen. World Wider Lab käyttää teknologiaa ihmisaistien jatkeena, ei niiden korvikkeena.

Erik Overmeire on mediataiteilija, joka työskentelee robotiikan ja tekoälyn parissa. Hän etsii linkkejä näyttöjen ja fyysisen maailman välille, jotta virtuaalisen ja fyysisen rajat hämärtyisivät.

Kasia Molga on mediataiteilija, jonka työ käsittelee havaintokyvyn muutoksia ja niiden suhdetta teknologian kyllästämään maailmaan.

Ivan Henriques on monialainen taiteilija ja tutkija, joka työskentelee mediainstallaatioiden parissa. Hänen työnsä liittyy ajan havainnointiin, muistiin ja ympäristöön.

http://www.worldwilderlab.net/

Organic Cinema –projektin ovat Connecting Cities –verkostolle tuottaneet World Wilder Lab yhteistuottajinaan m-cult, Helsinki ja Medialab-Prado, Madrid. Projekti esitetään 2014 myös Liverpoolissa ja Madridissa.

Installaation kasvilaatikot suunnitteli ja valmisti Jelle van der Beek / Puuguru. Istutussuunnittelu Minna Tarkka. Organic Cinema -työpaja toteutettiin yhteistyössä Kaupunkiverstaan kanssa. Kiitokset kaikille osallistujille!

Projektin toteutusta on tukenut Creative Industries fund NL.

SCI_Woordbeeld_EN_1_regel_RGB