Fish-go-Round!

RADIOAALTOJA JA MERENELÄMÄÄ

Fish-go-Round oli live-esitys joka yhdistää elektronista musiikkia, Radio Helsingin radioaaltoja, valoja ja tanssijoita. Ainutkertainen esitys oli räätälöity Lasipalatsin aukiolle.

Musiikin esitykseen on säveltänyt Shinji Kanki, jonka kokeellisessa Fish-go-Round! -teoksessa 40 kalalajin äänet nousevat valkoisen kohinan aalloista. Sävellys on omistettu Suomenlahti-teemavuodelle 2014.

Live-esityksessä Radio Helsingin radioaallot käynnistivät valoja aukiolla musiikkia seuraten. Sateenvarjoihin kiinnitettyjä led-valoja kantoi tanssijaryhmä, joka parveili Lasipalatsin tornin ympärillä.

Esityksen teknisenä alustana olivat Ars Electronican kehittämät Linzer Schnitte-vastaanotinmodulit. Open source -projektin tavoite oli luoda huokea ympäristö, jolla voi kauko-ohjata suuria määriä elektronisia laitteita FM-radiotaajuuksien avulla.Fish-go-Round! live-esitys Lasipalatsin aukiolla Taiteiden yönä, To 21.8.2014 klo 22:00-22:30.

Shinji Kanki on japanilainen säveltäjä, joka on toiminut Helsingissä 1984 alkaen. Silakka-tuotantoyhtiönsä kautta Kanki on toteuttanut lukuisia kokeellisen musiikin sävellyksiä ja tapahtumia sekä radio-ohjelmia.

Fish-go-Round! -yhteistyöprojektissa mukana olivat m-cult/Media Facades Helsinki, Ars Electronica Futurelab, Radio Helsinki, Wannabe ballerinas ja mbar. Koreografia Kaisa Kukkonen, elektroniikka Mikko Laajola ja Albert Laine. Kiitokset: Bebek.