Aukion tulevaisuus

KESKUSTELU LASIPALATSIN AUKIOSTA JA SEN JULKISESTA TEHTÄVÄSTÄ

Lasipalatsin aukio muuttuu työmaaksi 2015 ja aukio saa uuden muodon 2017 valmistuvan Amos Anderson -taidemuseon myötä. Miten aukio tulisi sutta se tarjoaa avoimen ympäristön niin kansalaisille kuin taiteilijoille? Muunmuassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Aukion tulevaisuus -keskustelussa, joka järjestetään To the Square 2- ja Media Facades Helsinki -tapahtumien yhteydessä.

Keskustelun moderoi arkkitehti Tuomas Toivonen (Now Office) ja sen avaavat To the Square 2-projektin kuraattorit Ivor Stodolsky and Marita Muukkonen. Mukana keskustelussa ovat Kai Kartio (Amos Andersonin taidemuseo), Marianna Kajantie (Lasipalatsin mediakeskus), Tapio Mäkelä, (mbar), Tuomas Rantanen (Voima / Helsingin Vihreät), Minna Tarkka (m-cult / Media Facades). Paneelikeskustelu on suomenkielinen ja sitä seuraa englanninkielinen osuus jossa To The Square 2 – ja Media Facades –taiteilijat liittyvät mukaan näkemyksillään julkisen tilan käytöstä ja aukioiden merkityksestä.

Aukion tulevaisuus -keskustelu Lasipalatsin aukiolla pe 22.8.2014 klo 15-16.30

Yhteistyössä: Checkpoint Helsinki ja Re-Aligned / To the Square 2 sekä
m-cult / Media Facades Helsinki.

TO THE SQUARE 2  on Checkpoint Helsingin tilausprojekti Helsingin
juhlaviikoille. Totetuttajana on   Re-Aligned-projekti ja Perpetuum
Mobilε, kuraattorit Marita Muukkonen ja Ivor Stodolsky.

Re-aligned

Checkpoint Helsinki