Arkikatko

ASIAT JULKI!

Matkamme kaupungin halki on huomaamatta kietoutunut satoihin digitaalisilla näytöillä välkkyviin mainoksiin. Arkikatko on m-cultin ja Tactical Technology Collectiven projekti, joka ottaa mainostilaa haltuun toisenlaisille viesteille – kannustaen pohtimaan kaupunkitilaa ja yhteiskuntaa uudesta näkökulmasta.  Yhteistyössä helsinkiläisten yhteisöjen ja suunnittelijoiden kanssa luomme joukon kampanjoita, jotka tekevät näkyväksi valtamediassa harvemmin näkyviä aiheita.

Joukko yhteisöjä kutsuttiin 12-14.6. työpajaan työskentelemään Tactical Techin ja graafisten suunnittelijoiden kanssa. Työpajan tuloksena syntyneet kampanjat viimeistellään esitettäväksi Helsingin metro- ja ratikkalinjojen digiscreen-näytöillä MFF-festivaalilla. Kampanjoiden tavoite on kaapata katsojien huomio tehokkaasti, tuoda näkymättömiä aiheita näkyviin ja luoda siten “arkikatko” kaupunkilaisten jokapäiväiseen mediakokemukseen.

Osallistuvat yhteisöt ovat: Monika-Naiset Liitto, Näkövammaisten keskusliitto, Stadin Aikapankki/Aika parantaa -verkosto, Finnwatch, Villi Stadi ja Vailla Vakinaista Asuntoa.

Graafiset suunnittelijat: Piia Keto, Petri Clusius, Anja Lisa Hirscher, Daniel Malpica ja Maritere Vargas.

Arkikatko-yhteisökampanjat 20.-22.8, 2015 klo 12-24 Helsingin metro- ja raitiovaunulinjojen diginäytöillä. 

 Everything is Going to Be Fine? – perspectives on data politics and visualisation – Marek Tuszynski / Tactical Tech, Aalto Media Factory, Hämeentie 135 A, Helsinki, pe 8.5. klo 15-18.

Arkikatko-työpaja pidettiin 12.-14.6.2015

Tactical Tech on voittoa tavoittelematon järjestö, joka on vuodesta 2003 työskennellyt tukeakseen  kansalaisyhteiskunnan toimijoiden digitaalista viestintää. Tällä hetkellä Tactical Techin huomio keskittyy kolmeen erityisteemaan: aiheiden ymmärtäminen ja muotoilu; digitaalinen turva ja yksityisyys sekä datapolitiikka.

Tactical Tech työskentelee kansainvälisen kumppaniverkoston kanssa hyödyntäen hyödyntäen tieto- ja viestintäteknologiaa ihmisoikeuksien, vastuullisuuden ja avoimuuden edistämisessä. Ryhmän valmennuksiin ja työpajoihin osallistuu vuosittain yli 2000 henkilöä maailmanlaajuisesti.

Kiitokset:

Kirsti-Sisko Salonen, Arja-Riitta Ruodemäki, Sonja Vartiala, Sanna Ristimäki, Anu Kultalahti, Sanna Tiivola, Vlada Petrovskaja, Heidi Hirvonen, Kaisla Kulmanen, Kaisla Löyttyjärvi, Anna Pyyluoma, Becky Hastings, Ruby van der Wekken, Hanna Koppelomäki ja Aalto Media Factory.

https://www.tacticaltech.org/