Tales from Frontiers

NÄKYVÄN RAJOILLA

Tales from Frontiers on kaupunki-installaatio, jonka elementteinä ovat julkisivuprojisointi, äänimaisema ja livemusiikki. Teoksen kuvasto muuntuu valojen, varjojen, sävyjen virratessa. Ovatko nämä merkkejä muinaisesta elämästä tai kadonneesta kielestä, näkymiä sodan raunioilta, vaiko tuntemattomilta planeetoilta? Kun havaitsemme ympäristöä, tarkennammeko kokonaisuuteen vai yksityiskohtiin? Tales from Frontiers kutsuu katsojat luomaan omia tulkintojaan.

Tales from Frontiers avaa vuoden 2015 festivaalin Yöpaikat-sarjan, jossa uusi paikkasidonnainen mediateos esitetään joka ilta. Esityspaikkana on Helsingin historiallisen Observatorion julkisivu. C. L. Engelin suunnittelema ja valmistunut Observatorio avattiin 1834 ja tänään siellä toimivat  Tähtitieteen yleisökeskus, Ursa ry ja Tiedekahvila.

Teoksen visuaalisesta muodosta vastaavat kuvataiteilija Jarmo Vellonen ja mediataiteilija Marikki Hakola. Äänimaiseman muodostavat äänisuunnittelija Epa Tammisen soundtrack sekä muusikko Jone Takamäen live-improvisaatio puupuhaltimille (armenialainen duduk ja japanilainen shakuhachi). Tales of Frontiers -kaupunkiperformanssi perustuu 2014 ensi-iltansa saaneeseen Frontiers-installaatioon.

Esitykset torstaina 20.8. klo 21.00-24.00 Tähtitornin puisto, Kopernikuksenkatu 1. Jone Takamäki live klo 21.30-22.00 ja 22.45-23.00. Observatorion yleisökeskus on Taiteiden yönä avoinna klo 22 ja Tiedekahvila klo 24 saakka.

Projekti on osa Observemus-tapahtumaa joka toteutetaan yhteistyössä Runokuu-festivaalin kanssa.

Tuotanto: Kroma oy http://www.kroma.fi/productions/frontiers/