Conducting Senses

VALKOISTA MUSTALLE

Conducting Senses on audiovisuaalinen tapahtumakonsepti ja kaupunkiteos, joka luo ainutkertaisen partituurin osallistujille ja kaupunkitilalle. Teoksessa yleisö on vuorovaikutuksessa kaupunkimaiseman kanssa suurikokoisen 3d-projisoinnin välityksellä. Osallistujat – 4 kerrallaan – toimivat teoksen “kapellimestareina” ohjaamalla teoksen kuvaa ja ääntä liikkeentunnistimilla, jotka reagoivat herkästi käsien eleisiin.

Teoksen kuva- ja musiikkielementit tehostavat paikan ja tilan havaintoa ja niiden kautta välittyy myös osallistujien ja ympäristön sekä valon ja äänen vuorovaikutus, joka rikastaa kaupunkimaisemaa uusilla ulottuvuuksilla ja merkityksillä.

Conducing Senses on osa Media Facades Helsinki 2015 -ohjelman Yöpaikat-sarjaa, jossa uusi paikkasidonnainen teos avataan joka yö eri paikassa.

 

Haastattelu

Conducting Senses -tapahtuma, perjantai 21.8. klo 22-24, Merihaan mattolaituri, Sörnäisten rantatie 19.

Fernando Visockis on mediataiteilija jonka erityisalaa ovat elektroninen ja akustinen musiikki, audiovisuaaliset installaatiot, digitaalinen media ja äänitaide.  Hän on kotoisin Sao Paulosta, Brasiliasta ja opiskelee Helsingissä Aalto-yliopiston New Media-maisteriohjelmassa. Visockis on tehnyt mediaprojekteja vuodesta 2008 lähtien säveltäen musiikkia nettiin, televisioon, elokuviin sekä työskennellen interaktiivisten ympäristöjen av-suunnittelijana. Hänen teoksiaan on nähty esimerkiksi Brasiliassa, Espanjassa, Saksassa, Suomessa, Palestiinassa, Intiassa, Koreassa, Hong Kongissa sekä Englannissa. Visockis on Pirarucu Duon sekä kokeellisen musiikin Basaviz-ryhmän perustajajäsen. Hänen musiikkiaan on julkaissut venäläinen Kotä Records.

http://fernandovisockis.net

Andre Vicentini on taiteilija ja elokuvaohjaaja. Vicentini on kotoisin Italiasta ja Brasiliasta ja opiskelee Aalto-yliopiston New Media-maisteriohjelmassa Helsingissä. Vicentinin kiinnostuksen kohteita ovat media-arkkitehtuuri ja audiovisuaalisten elementtien liittäminen kaupunkitilaan sekä kansalaisten voimauttaminen teknologian ja taiteen avulla.

www.andrevicentini.eu

Kiitokset: Johanna Eveliina, Half Scheidl