Kansan aave

JOUKOT LIIKKEELLÄ

Kansan aave on virtuaalinen mielenosoitus ja yhteisöllinen taideprojekti, jossa kansanliike saa aineettoman muodon.

Kevät ja kesä 2015 ovat olleet Suomessa poikkeuksellisen tiheän protestoinnin aikaa. Media Facades -festivaalin aikaan, lauantaina 22.8.2015 Helsingissä järjestetään puoluepoliittisesti sitoutumaton suurmielenosoitus, jossa vastustetaan ankaraa, erityisesti heikossa asemassa oleviin kohdistuvaa talouspolitiikkaa Suomessa ja maailmalla. Kansan aave jatkaa protestin teemoja kaupungin yössä usvaan projisoituna jälkikuvana.

Projektin inspiraationa ovat viime aikoina nähdyt, mediaa oivaltavasti käyttävät aktivismkampanjat. Erityisesti Madridin hologramas por la libertad, jossa kaupunkitilaan projisoitu kulkue vastusti mielenilmauksia rajoittavaa lakia huhtikuussa 2015.

Osallistu virtuaalimielenosoituksen kuvauksiin maanantaina 17.8.2015

Kansan aave -virtuaalimielenosoitus, lauantai 22.8.2015 klo 22-24, Kansalaistori, Eero Erkon katu.

 

Kiitokset: Jouni Piekkari, Otso Pakarinen, Studio Zoomi sekä kuvausavustajat.