MEDIA FACADES FESTIVAL on kaupunkimedian festivaali, joka esittää mediateoksia kaupunkitilassa. Festivaali tuo mediataiteen uusien yleisöjen koettavaksi, avaa näkökulmia kaupunkiin ja kokeilee teknologian osallistuvia ulottuvuuksia julkisessa tilassa.

 

Media Facades Festival Helsinki on Helsingin juhlaviikkojen kumppanifestivaali. Festivaalin teostuotanto ja esitykset tapahtuvat kansainvälisen yhteistyöverkoston puitteissa: vuonna 2010 festivaali oli osa 7 kaupungin Media Facades Festival Europe -projektia, ja 2012-15 Helsingin festivaali toteutuu 11 kaupungin Connecting Cities -verkostossa.

Media Facades -ohjelmiston ytimessä on valikoima uusia, kaupunkitilaan tuotettuja teoksia, joiden kehittämiselle ja esittämiselle kansainvälinen verkosto tarjoaa resurssit. Lisäksi Helsingin festivaalin ohjelmistossa on paikallisia yhteistuotantoja sekä yhteisöllisiä, kokeellisia työpajoja. Kaikkien Media Facades -projektien esittely ja dokumentaatio löytyy tältä sivustolta.

Media Facades Helsinki -festivaalin tuotannosta vastaa m-cult päätukijoinaan EU Kulttuuri -ohjelma sekä Helsingin Kulttuurikeskus. Festivaalia ovat myös tukeneet AVEK sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja ja yhteydet

  • Minna Tarkka, taiteellinen johtaja   minna.tarkka ( at ) m-cult.org
  • Kaisa Kukkonen, tuottaja    info ( at ) mediafacadeshelsinki.fi